בונה אתרים מומלץ בוורדפרס לבעלי עסק לחברות הייטק לחברות קידום למשווקים ליועצים לסטארטאפים לעסקים בחו"ל לצלמים לחנות אונליין לאדריכלים לאתר תדמית לאתר רספונסיבי לעסק קטן
WORDPRESS

איך לבחור בונה אתרים?

אם הגעתם לכאן אתם בטח שואלים את עצמכם איך לבחור בונה אתרים ומה אני צריך לדעת לפני שאני בוחר עם מי לעבוד על בניית האתר החדש שלי או לתחזק את האתר שלי?
תוכן עניינים
איך לבחור בונה אתרים

איך לבחור בונה אתרים כשאנו מחליטים לבנות אתר, לשדרג את האתר או לתחזק את האתר?

השאלה הזו צריכה להישקל בכובד ראש הרי לא ניקח חשמלאי לדוגמא שאינו מבין ב 100% מה הוא עושה כי הוא עלול לחבר כבלי חשמל בצורה לא נכונה ולגרום לשריפה או אינסטלטור לא מקצועי שעלול לגרום בטיפול בצנרת להצפה לאחר פרק זמן מסויים.

לכן כפי שניקח בעלי מקצוע כמו אדריכלים, מעצבי פנים, חשמלאים, אינסטלטורים ועובדים ברמה גבוהה לחנות או למשרדים שלנו כך גם חשוב שנבחר את בעל המקצוע הנכון ביותר להקמת הנכס הדיגיטלי שלנו.

היום להקים אתר אינטרנט שיהיה לנו כנכס דיגיטלי הוא לא ליופי ודווקא היום בתקופות הדינאמיות בהן יש אי וודאות כמו בתקופת הקורונה והמלחמות בישראל, חשוב לדעת שאנחנו משקיעים בבונה אתרים מומלץ שיקח את כל הניסיון שלו ויעשה את המקסימום כדי להגשים לנו את החזון ויעזור לנו לקבל נכס דיגיטלי שיהיה לנו לטווח ארוך, שיהיה עם תשתית טובה לחשיפה מירבית במנועי חיפוש ועם חווית משתמש טובה ביותר.

התקציב לבניית האתר

הדבר שנצטרך לעשות לפני שאנחנו בכלל שוקלים לפנות לחברות לבניית אתרים ולבוני אתרים לקבלת הצעת מחיר לבניית האתר זה להחליט עם עצמנו מה התקציב שלנו לבניית האתר.

עד כמה אספנו כסף כדי שנוכל להשקיע בצורה נבונה בנכס הדיגיטלי שנרצה לבנות? במקרים מסויימים אם אין לנו מספיק תקציב רצוי להמתין ולאסוף מספיק כסף כדי להשקיע את הכסף אצל בונה אתרים מקצועי שבאמת יביא לנו את התוצאות שנרצה להשיג מבניית האתר, אם זה למכור מוצרים, לקבל לידים או שיתקשו אלינו מתוך האתר.

התקציב שנקצה להשקעה בבניית האתר תשפיע באופן ישיר עם מי נוכל לעבוד, אם נבוא עם תקציב דל מאד מה שנקבל אלו הצעות מבוני אתרים חסרי ניסיון או בעלי רמת מקצועיות נמוכה או כאלו שלא מבינים את הצורך האמיתי שלנו כבעלי עסק. בסופו של דבר צריך לזכור שאנחנו בעלי עסקים שעושים עסקים עם בעלי עסקים אחרים.

לאחר שנקבל הצעות מחיר כדאי שנראה ממספר ההצעות שנקבל איפה התקציב שהקצנו לעומת טווחי המחירים שקיבלנו בהצעות השונות. במידה והתקציב שלנו נמוך יחסית להצעות שקיבלנו רצוי שנאסוף עוד כסף כדי להשקיע נכון בבעל המקצוע הנכון.

מחט בערמה של שחת!

כיוון שעולם בניית האתרים אינו דורש תואר כלשהו, כל אחד יכול לקרוא לעצמו בונה אתרים (זה קורה היום גם בתחום הגרפיקה) וזה בפועל מה שקורה, אנשים רבים רוצים להגדיל את ההכנסה החודשית שלהם עם הכנסה נוספת ורואים כמה סרטונים ב YOUTUBE או לוקחים קורס אינטרנטי, לומדים את הבסיס על בניית אתרים וקוראים לעצמם בוני אתרים אחרי שבנו לעצמם אתר בתבנית חינמית, או אם השקיעו ממש, קנו אותה והחליפו את התוכן.

לכן ההיצע של בוני האתרים בארץ מוצף והדבר גורם לכך שקשה לדעת איך לבחור בונה אתרים ולאתר את המומחים בתחום.

כמות בוני האתרים וחברות לבניית אתרים כל כך רוויה בספקים עד כדי כך שמספיק שתפרסמו בפייסבוק שלכם במספר קבוצות שאתם מחפשים בונה אתרים ותקבלו מאות ואף אלפי תגובות של בוני אתרים ומעצבים שגם בונים אתרים, אז למי נאמין כאן שהוא זה שיתאים לנו?

המצב עוד יותר מורכב כי גם בונה אתרים שרק סיים קורס בניית אתרים ובנה מספר בודד של אתרים יכול לומר שיש לו 5 שנות ניסיון אז איך נוכל לדעת אם זאת האמת?

במיוחד שרוב בוני האתרים אינם מקצועיים ומומחים כמו בכל מקצוע שכדי להיות מומחה במשהו כדאי לעשות אותו לפחות 10,000 שעות. בהמשך אני מסביר זאת לעומק 🙂

מי הוא זה שיבנה את האתר בפועל?

כשבוחרים עם מי לעבוד הדבר החשוב ביותר הוא לדעת מי בפועל יהיה זה שיבנה לנו את האתר.

עולם בניית האתרים יצר מקצועות שונים מלבד מי שבפועל מתכנת ובונה את האתר ובהרבה מקרים כאשר פונים לחברה לבניית אתרים אנחנו נעבוד בפועל מול איש מכירות או מנהל פרויקטים עם עובדים פנים ארגוניים או אינטגרטור שעובד עם קבלני משנה כמו בוני אתרים פרילנסרים ישראלים או הודים או אוקראיניים ובפועל רק גוזר עמלה על התיווך ולא נוגע באתר בפן הטכני.

בהרבה מקרים כאלה הספקים מחפשים את הזול והמספיק טוב ולא את האיכותי והמקצועי כי הוא פשוט עולה יותר ואז הדלתא של הרווח שלהם קטן ולהם זה לא טוב 🙂

בונה אתרים מומלץ עם ניסיון שעושה את ההבדל!

כפי שציינתי, בונה אתרים מומלץ יהיה בעל מספר יתרונות לעומת בוני אתרים וחברות המעסיקות קבלני משנה לבניית האתר שלנו.

בשנים האחרונות הוקמו מערכות שונות שלא מצריכות ידע בתכנות ומאפשרות לבונה האתרים או המעצב שעובד עם אותה מערכת את האפשרות לגרור אלמנטים וכך לעצב את הנראות של העמודים השונים.

אך מה קורה אם לאחר שבנו לנו את האתר עבר זמן ופתאום יש שגיאה באתר והאתר שלנו נפל? מה נעשה עכשיו כשבונה האתר או המעצב לא יודע קוד? הוא ידע להתמודד עם הבעיה החדשה שנוצרה שגרמה לאתר ליפול ולהפסיק לעבוד? איך לבחור בונה אתרים כזה שיוכל להתמודד עם בעיות שניתקל בהן בעתיד?

כשאנו בוחרים עם מי לעבוד רצוי שנבדוק מי בפועל הולך לבנות את האתר ונעשה איתו שיחה מקדימה כדי לבדוק מה הידע שלו, שנות הניסיון, דוגמאות לאתרים שבנה ואיך הוא מתכוון לבנות את האתר. בונה אתרים מקצועי יהיה בעל ניסיון רב בבניית אתרים לעסקים ויהיה בעל ניסיון בשפות תכנות שונות כגון HTML 5 ו- CSS ו- JAVASCRIPT ו- PHP.

על כלל ה 10,000 שעות שמעת? כלל זה הוטבע על ידי העיתונאי הקנדי מלקולם גלדוול אומר שכדי שאדם יהיה מומחה ויצטיין באותו התחום עליו להשקיע לפחות 10,000 שעות של תרגול משימה ספציפית. זו הדרך הנכונה לדעת בכל תחום שאדם מסויים הוא מומחה בתחום שלו היא לבדוק כמה שנות ניסיון יש לאותו אדם בתחום הספציפי אותו הוא נמצא. לכן כדי שנדע שהאדם שיבנה לנו את האתר אכן מומחה כדאי שנעשה עליו אפילו מחקר קטן לראות באינטרנט את הפעילות שלו.

חיבור ותקשורת מול בונה האתר

לפני שנבחר את בונה האתר חשוב שנראה את החיבור שלנו עם בוני האתרים איתם ניצור תקשורת ראשונית לפני בחירת בונה האתר שיבנה לנו את האתר, הרי אנחנו הולכים להיות בתקשורת לפחות בפרק זמן מסויים בעת בניית האתר. כדאי לראות שיש תקשורת טובה ביננו לבין בונה האתר, שהוא מבין אותנו גם ברמה האישית ושהוא מפגין מקצועיות ונותן רעיונות איך לבנות את האתר עם הערך הגדול ביותר. לכן ככל שהתקשורת שלנו עם בונה האתר תהיה יותר טובה והוא מפגין רצון לעזור להגשים לנו את החלום כך בפועל בסופו של יום נקבל גם את השירות וגם את האתר המיוחל הטובים ביותר

תיק עבודות בניית אתרים

כשאנו בוחרים עם מי לעבוד כדאי מאד שנקבל ממי שבונה את האתר בפועל מספר דוגמאות לאתרים שבנה. ככל שכמות הפרויקטים בתיק עבודות בניית אתרים גדולה יותר הדבר מעיד על בונה האתר שהוא יוכל לספק לנו את הפתרון הנכון בהתאמה אישית עבור העסק שלנו.

ככל שסוגי האתרים שונים זה מזה הדבר רצוי כי זה מעיד על כך שאותו בונה אתרים שיבנה לנו את האתר התמודד עם אתגרים מסוגים שונים וזה עדיף על בונה אתרים שעושה שכפול של אתרים מלקוח ללקוח, כיוון שמצב של שכפול אתרים גם גורם לכך שהאתר שיבנו לנו יהיה מאד זהה לאתר שכבר בנו ללקוח אחר וגם מעיד על בונה האתר שלא התמודד עם בניית אתרים לעסקים מסוגים שונים.

כשנקבל את האתרים השונים נשים לב למהירות הטעינה של האתרים בטעינה ראשונית ובמעבר בין עמודים, נשים לב לאיך האתר מוצג במחשב ובמובייל, נראה אם יש באגים שונים לדוגמא גלילה הצידה במובייל דבר שאסור שיקרה כי זה מעיד על חווית משתמש לא תקינה, נשים לב לאיכות התמונות ונראה איך אלמנטים שונים מתפקדים.

המלצות 

לאחר שיצרנו תקשורת מול מספר בוני אתרים או חברות לבניית אתרים נצטרך לעשות מחקר קטן כדי לראות מלבד התיק עבודות גם המלצות וביקורות שקיבל בונה האתר מלקוחות. אפשר לבצע חיפוש להמלצות בגוגל כשרושמים את שם החברה או שם בונה האתר ובפרופיל העסק בפייסבוק. נקרא את הביקורות וההערות על רמת השירות, המקצועיות, הזמינות, ההבנה של התחום בניית האתרים והבנת הצרכים שלהם שקיבלו מאותו בונה אתרים שנשקול לעבוד איתו. אפשר גם לצפות בהמלצות וידאו בערוץ YOUTUBE של נותן השירות.

באיזו מערכת ניהול תוכן (פלטפורמה) לבנות את האתר?

היום קיימות מאות מערכות שונות לבניית אתרים, חלקן מערכות סגורות שתוכנתו באופן אישי על ידי המתכנת נותן השירות או החברה עצמה לבניית אתרים, גם לזה יש מגוון אפשרויות ושפות תכנות כמו PHP / NODE.JS / Python,  חלקן מערכות סגורות מותאמות לבניית אתרים שמשמשות לבנייה וניהול אתרים בינהן SHOPIFY, WIX, SITE123, LIVECITY, WEBFLOW ועוד וחלקן הן מערכות קוד פתוח (open source) כמו WORDPRESS, JOOMLA, MAGENTO, OPENCMS ועוד מאות מערכות אחרות.

אנחנו הלקוחות צריכים לדעת שלכל אחת מהמערכות הללו יש את הייתרונות והחסרונות שלה.

מערכות סגורות יכולות להיות נפלאות והמובילות בינהן מכילות מאות ואלפי תבניות מעוצבות, מודרניות ומוכנות לעבודה, רק לבחור ולהחליף תכנים.

עם זאת יש לקחת בחשבון מספר דברים, לרוב מערכות אלה יאלצו אתכם ללמוד לעבוד עם המערכת "ולבנות לבד" את האתר שלכם, להתאים אותו לעברית ולמחוק עמודים שאינם נחוצים דבר שלא יהיה מתאים להרבה בעלי עסקים שאינם טכנולוגיים כאלה שיסתבכו עם המערכת.

דבר נוסף הוא שהיצע בוני האתרים במערכות הסגורות הינו מצומצם, כלומר במידה והלכתם על מערכת סגורה יהיה קשה יותר למצוא את הספק המתאים לנו.

החיסרון הגדול ביותר לדעתי למערכות הסגורות הוא שכשאנחנו בונים לנו אתר במערכת זו, בתכלס, האתר לא יהיה שלנו ולא נוכל לעבור לספק אחר במידה ולא יתאים לנו להמשיך לעבוד איתה, לדוגמא אם המחיר אחרי שנה קפץ ב 50% מהעלות הראשונית שהיתה בזמן שרק הקמנו לנו את האתר באותה מערכת. וזה אומר שאם לא מתאים לנו להמשיך באותה מערכת נאלץ לבנות את האתר שלנו מחדש וככל שהאתר שלנו יהיה מסובך יותר כך העלות לבניית האתר מחדש תהיה יקרה יותר ואז נצטרך להשקיע פעמיים על בניית אתר.

מערכות קוד פתוח הינן מערכות ניהול תוכן בהן מי שבונה את האתר לא יכול לקחת בעלות על האתר כך לדוגמא וורדפרס שבנויה תחת רישיון GPLv2.

למה לבנות אתר בוורדפרס (WORDPRESS)

WordPressהסיבות שלדעתי הכי כדאי לנו להקים אתר במערכת וורדפרס היא שמלבד היתרון העצום שציינתי שאנחנו הם בעלי האתר ולא בונה האתר או החברה שתבנה לנו את האתר, מערכת וורדפרס היא המערכת הנפוצה ביותר בעולם, עם מעל ל 40% מכל האתרים בעולם בנויים במערכת וורדפרס, דבר שמוביל ליתרון השלישי שהוא כמות ההיצע שיש בבוני אתרים וחברות לבניית אתרים שיכולים לבנות לנו את האתר כך שאם אנחנו נתקלים בבעיה באתר נוכל בקלות למצוא בונה אתרים או מתכנת מתאים לנו ובכל שלב נוכל להחליף ספק במידה ומשהו לא יסתדר עם הספק הנוכחי.

יתרון נוסף לוורדפרס הוא שיש אלפי מוצרי מדף, תוספים (wordpress plugins) מוכנים ומתפקדים בצורה מעולה שיכולים לתת לנו פתרונות כמעט לכל דרישה מיוחדת שתהיה לנו. חלקם הינם תוספי וורדפרס חינמיים שמתקינים בחינם מספריית התוספים של וורדפרס וחלקם אלו תוספי פרימיום שנצטרך לשלם עבורם על מנת להתקין ולהגדיר אותם בהתאם לצרכים של האתר שלנו.

ייתרון נוסף הוא שיש המון תבניות (Themes) מוכנות מעוצבות ומודרניות כמו במערכות הסגורות שניתן להשתמש בהן.

גם כאן חלק מהתבניות ניתן להוריד בחינם וחלק מהתבניות הן בתשלום ונצטרך להירשם לאותו אתר על מנת להיפרד מכמה עשרות דולרים ולרכוש בעלות שנתית רישיון שימוש באותה תבנית. בחיפוש מהיר בגוגל בנישה שתרצו תוכלו למצוא אתרים רבים שמאפשרים לכם להוריד תבניות חינמיות או תבניות בתשלום. רק נשים לב לכך שהתבניות הללו בעיקרן מותאמות לאנגלית וזה אומר שנצטרך שבונה האתר יבצע התאמות רבות וימחק את התוספים ואת העמודים הלא נחוצים שמגיעים יחד עם התבנית בייבוא התוכן DEMO של התבנית.

ידע מקיף את תחום הבניית אתר

בניית אתר ממש לא מתסכמת רק בבניית אתר בפועל וחשוב שנזכור זאת כשנשקול איך לבחור בונה אתרים הנכון. בניית אתר מכילה בתוכה מכלול גדול של אלמנטים כמו אפיון מקצועי, חקר מתחרים, חווית משתמש (UX – USER EXPERIENCE), ממשק משתמש (UI – USER INTERFACE), עיצוב מקצועי (DESIGN), בניית האתר בפועל, הזנת תכנים, הזנת מוצרים בחנות איקומרס, אופטימיזציה לשיפור המהירות, בחירת שרת האחסון והגדרה נכונה שלו לתפקוד תקין, חשיבה על קידום אורגני ועוד.

ככל שהספק אם זו חברה לבניית אתרים או בונה אתרים שנבחר בהם ידע כמה שיותר דברים כך הפתרון שנקבל יהיה איכותי יותר.

יש לקחת בחשבון שהיכולת של הספק לתת לנו מוצר באיכות גבוהה יותר תלוי בעיקר בתקציב שלנו. ככל שהתקציב שלנו לבניית האתר יהיה גדול יותר כך נוכל לקבל שירות ומוצר איכותי יותר.

רצוי שלבונה האתר יהיה את הידע באיך להקים אתר נכון מבחינת מבנה תואם דרישות תקן W3C, שיהיה לו רקע בקידום אורגני, בהיררכייה נכונה של כותרות ותגיות HTML שונות (div, h1, h2, h3, a, p, span)

הצעת המחיר – מה מקבלים בעת בניית האתר?

כיוון שכמו שציינתי ההיצע בשוק גדול מאד כל חברה לבניית אתרים או בונה אתרים נותנים דברים שונים בעת בניית האתר לכן חשוב מאד כשבונים אתר חדש קודם כל לצפות בהצעת המחיר של בונה האתר. עד כמה היא מסודרת וברורה? האם בונה האתר הבין את כל הצרכים שלנו ודרישות הפרויקט? עד כמה אנחנו מבינים מה נקבל בתמורה להשקעה הכספית שלנו? הצעת מחיר לא ברורה, לא מסודרת או מעורפלת בה לא מבינים בדיוק מה מקבלים צריכה להדליק לכם נורה אדומה.

בנוסף חשוב לבדוק מול בונה האתר מה אנחנו מקבלים מלבד בניית האתר. אמנה פה מספר אלמנטים שיכולים להיות כלולים בבניית אתר, רובם משפיעים ומגדילים את מחיר בניית האתר:

  1. אפיון לאתר זהו תהליך של שיחה שנבצע יחד עם בונה האתר על מנת לאפיין את האתר החדש שנבנה, נחליט אילו אלמנטים יופיעו בעמוד הבית ובעמודים האחרים. אפיון יכול גם לכלול בסיום יצירת רשימת אלמנטים חובה להקמת הפרויקט, רשימה של עמודים הכלולים בבניית האתר וסקיצה בסיסית בסיום האפיון (WIREFRAME)
  2. עיצוב אתר – עיצוב אתר הוא תהליך נפרד מבניית אתר. עיצוב אתר מקצועי נעשה עם תוכנות גרפיקה כמו FIGMA, SKETCH, PHOTOSHOP, ADOBE XD. הרבה בוני אתרים אינם מכלילים ומאחדים את עיצוב עמוד הבית לדוגמא לבניית עמוד הבית למרות שאלו דברים שונים.
  3. מספר עמודים באתר – בהצעה שנקבל מבונה האתר נראה את כמות העמודים הכלולים בעת בניית האתר, כמות המאמרים והמוצרים במידה וזו תהיה חנות שבונה האתר יזין.
  4. שפות – רוב האתרים נבנים בשפה אחת ראשית אך במקרים מסויימים תלוי בקהל היעד יהיה צורך בבניית אתר מרובה שפות.
  5. דומיין – דומיין זו כתובת האתר, הנתיב אליו נגלוש לדוגמא הכתובת של האתר הזה היא https://hagai-shaul.com.
  6. אחסון אתר – אחסון הוא השרת שעליו ישבו הקבצים ובסיס הנתונים של האתר אותו יבנו לנו, זה השרת אליו יגלשו הגולשים והלקוחות שלנו והמקום אליו נגלוש כדי לנהל את האתר, לערוך את הקבצים ולעדכן ולהוסיף עמודים ומוצרים.
  7. כתיבת תוכן – זהו מקצוע בפני עצמו ליצור כתיבת תוכן ממיר שמציג את השירותים שלכם ומניע לפעולה אם זו השארת פרטי יצירת קשר, חיוג או רכישה של מוצר. במקרים מסויימים נספק את התכנים לבונה האתר והוא יזין את התכנים ובמקרים מסויימים במידה ונרצה נרכוש שירות של כתיבת תכנים.
  8. רישיונות תבנית ותוספים – בעת בניית האתר ייתכן ויהיה צורך בשימוש בתוספים שנרכשים לכן במקרה זה צריך לראות מי סופג את העלות של רכישת התוספים. יש בוני אתרים שיפנו אותנו לרכישת התבנית והתוספים והם יטמיעו אותם באתר וחלק מבוני האתרים יכלילו את העלות לשנה הראשונה בעלות בניית האתר.

סיכום

לסיכום בניית אתר זהו תהליך מורכב מאד וחשוב שנדע טוב מאד עם מי אנחנו מתכוונים להיכנס לחוזה ומה אנחנו מקבלים בטווח הקצר ובטווח הארוך כך שהשירות והמוצר שנקבל (האתר העתיד להיבנות) יהיו באיכות הכי טובה שנוכל לקבל ביחס לכסף שנשקיע.

אני מזמין אתכם להתקשר אלי למספר 052-386-5788 ולהתייעץ איתי בכל שאלה ואשמח לעזור לכם להקים אתר איכותי ברמה הגבוהה ביותר להשקעה הכספית שלכם

פנייה למומחים

יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ או שנתחיל לטפל בנכס שלכם?
פנו אלינו לקבלת ייעוץ מקצועי עם יחס אישי, מתחייבים לשביעות רצון גבוהה!

בין לקוחותינו

חברות בינלאומיות וישראליות, חברות הייטק, חברות גדולות ועסקים פרטיים, חברות בנייה וקידום, סוכנויות דיגיטל, בוני ומעצבי אתרים
סומכים עלינו ובוחרים בנו לבנות, לתחזק, לתקן באגים ולנהל את האתרים שלהם.

פנו אלינו עכשיו ונשמח לעזור לכם להקים ולשפר את הנכסים הדיגיטליים שלכם ולהוביל את העסק שלכם לרמה הבאה